guusjeforWEB

Guusje van Deuren (1987) besteedde veel van haar jeugd met haar viool onder haar kin. Samen met haar vader, klarinettist Erik van Deuren, richtte zij het ensemble Rajakymoes! op. Door steeds grotere, multimediale concerten te organiseren ontdekte zij haar talent voor productie, en ook haar fascinatie met verhalen vertellen in beeld en geluid. In 2005 begon Guusje aan de opleidingen Media en Cultuur, en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Na anderhalf jaar studie en een stage productie bij het Nieuw Ensemble besloot ze zich te richten op de praktijk van het filmmaken. Vanaf 2007 studeert zij productie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Het leukste aan produceren vind ze de gezamenlijke zoektocht naar de kern van elk verhaal. Het met heel veel energie verdedigen van een heel pril plannetje, en vervolgens alles op alles zetten om het te doen groeien tot een film.

Guusje studeert in 2011 af met de fictiefilm Geen weg terug (25', regie Shariff Korver) en de documentaire kluizenaar ('25, regie Marieke van der Sloot).